joc simplu

adun gânduri de bine

La mişto

1 Comment

              “Hai, de ce te superi? Am zis în glumă.”   sau “o vorbă spusă la mişto, doar atât.”   Doar atât? Am spus, mi s-a spus, mi-au spus şi alţii că li s-a spus. Uneori treci cu indiferenţă, alteori râzi şi ţi se pare amuzant, alteori doare şi-ţi vine să plângi. Sau te macină. Miştouri vinovate, nevinovate, cu răutate sau cu simţul umorului, uitate sau ţinute minte ca un ghimpe care nu iese. Şi cum faci diferenţele? Criterii obiective, criterii subiective…

             Azi mi-a părut rău că am vorbit la mişto. Am văzut în reacţia omului. Nu trebuia să zic. Şi mi-am zis: “eram obosită, de-aia am vorbit aşa.”  Se justifică? Mai trist e că îţi dai seama după ce ai zis deja. Dreptate mare avea cine zicea să gândeşti de două ori înainte să deschizi gura odată. Lecţie pentru viitor.

Advertisements

Author: Mimi

Despre mine? Impletesc. Cuvinte, fire, raze, ganduri, imagini si nu numai. Prefer natural si curat.

One thought on “La mişto

  1. E greu (si improbabil) sa gandesti de fiecare data de doua ori inainte sa vorbesti, simplu, pentru ca unele dintre reactiile noastre verbale sunt automatisme. Ceea ce am descoperit si verificat cu satisfactie e ca proverbul de mai sus poate fi inlocuit cu succes de urmatorul motto: ”Gandeste o data si bine!” Dar pentru ca mi-ai dat o idee foarte buna, nu voi explica aici ce inteleg cu proverbul pe care mi-am permis sa-l creez… voi explica pe blogul meu 🙂 Sper ca foarte curand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s