joc simplu

adun gânduri de bine

Dragă dragule,

Leave a comment

              Ştiu că eşti dezamăgit când vezi ce se întâmplă cu oamenii. Mai ales cu oamenii care-ţi sunt dragi.

              Mi-aduc aminte când ai vrut să faci experimentul acela: o săptămână în care tu să nu dai nici un telefon, să nu trimiţi nici un mesaj, să nu intri pe mess decât pe invisible şi să nu stai decât să citeşti mesajele off-line, să nu dai nici un semn de viaţă. Asta ca să vezi cine sunt cei cărora le pasă. Sau cine are iniţiativă. Sau cine scrie în sms mai mult decât un “mulţumesc la fel”. Dar nu ţi-ai dus experimentul până la capăt. Poate ştiai cu cine ai de-a face. Poate ţi-era teamă că o să ai o săptămână întreagă de linişte. Şi o să te trezeşti că nu dă nimeni nici un semn de viaţă dacă nu are vre-un interes.

             Interesant că au fost câţiva la care nu te aşteptai, dar te-au căutat. Şi au fost şi alţi câţiva la care te aşteptai, dar şi-au adus aminte de tine numai când au avut nevoie să-i ajuţi cu ceva. Şi asta, mult mai târziu după ce trecuse perioada experimentului tău.

             Mi-aduc aminte că ai hotărât să nu faci pe victima. Şi să cauţi să oferi gratis din gândurile tale bune, din prietenia ta, din zâmbetul tău. Deşi uneori fântâna din suflet se goleşte. Şi am văzut că te doare. Mai ales atunci când treceai şi tu prin clipe mai grele. Treceai singur. Şi tocmai atunci se găseau să-ţi reproşeze că nu mai suni, că nu te mai interesează de ei. Tot tu erai de vină…

             Te-am urmărit să văd ce faci mai departe. Ai găsit pe Cineva care umple fântâna sufletului cu dragoste. Şi ai învăţat că e frumos atunci când dai fără să aştepţi ceva în schimb. Chiar când te doare. Dai cât poţi, când poţi, cui poţi, doar de dragul de a da.

             Te-ai adăpat de la Cineva; aşa ai putut să priveşti orizontul şi să-l vezi colorat. Mă bucur pentru tine, dragule om.

Advertisements

Author: Mimi

Despre mine? Impletesc. Cuvinte, fire, raze, ganduri, imagini si nu numai. Prefer natural si curat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s