joc simplu

adun gânduri de bine

Bileţele – surpriză

2 Comments

           Când eram mai mică citisem despre persoane care fac surprize. Printre altele, erau aminitite bileţelele – surpriză. Şi tare mult îmi doream să mă surprindă şi pe mine cineva cu astfel de bileţele. M-am hotărât să aştept.

           Când am văzut eu că treaba din cărţi nu e la fel ca în realitate, am schimbat tactica (între timp citisem şi că “tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel”). Am început să le pun eu oamenilor din jurul meu bileţele în buzunare, în geantă, sau în alte locuri. Erau scrise cuvinte de încurajare, sau de apreciere, gânduri bune sau citate motivaţionale. Ceva mic cu efect mare, în majoritatea cazurilor. Şi îmi plăcea când se întorceau seara, de la seviciu, şi-mi zâmbeau complice, sau a bucurie, sau a mulţumesc. Îmi plăcea bucuria celui care le descoperea. Sau, dacă puneam bileţelul în bagajul celui care pleca la drum lung, şi nu-i puteam vedea reacţia, mă bucuram în sinea mea gândindu-mă că poate i-a făcut bine să ştie că cineva se gândeşte la el. Uneori îmi era greu să-l ascund. Şi aşteptam să adoarmă, ca să-l aşez în pantofi sau în buzunarul de la haină.

                 În primul rând era o bucurie pt mine. În al doilea, cred că şi pentru cel care primea.

                Cam lungă introducerea pt ceea ce vroiam să spun de fapt. Când am ajuns acasă, sâmbătă seară, am găsit în sacoşa mea un bileţel cu un gând frumos. M-a bucurat mai mult decât credeam că o să mă bucur pentru o bucăţică de hârtie. M-am bucurat pentru că, după mult timp, cineva îmi face şi mie o surpriză pe care n-o mai avusesem de mult. M-am bucurat pentru că s-a gândit la mine. 

         Mulţumesc frumos!

Advertisements

Author: Mimi

Despre mine? Impletesc. Cuvinte, fire, raze, ganduri, imagini si nu numai. Prefer natural si curat.

2 thoughts on “Bileţele – surpriză

  1. Am si acum in Biblia mea 2 biletele de la tine.
    Multumesc mult si tine-o tot asa…..!

  2. Sunt plăcut impresionată, Cri.Nu-mi mai aduc aminte când şi ce am scis pe ele, dar faptul că le păstrezi… e încă un motiv de bucurie. Mulţumesc şi eu pentru încurajări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s